Inredningsdesigner – en av de tjänster vi erbjuder

Du ska förändra ditt hem. Är kanske sugen på nya tapeter, färger eller varför inte en helt ny stil? Inredning är kul men inte alltid så lätt.

Du funderar nog över vad som fungerar bäst för just ditt hem och efter dina förutsättningar. Hur ska du välja bland alla färger, tapeter och material? Och hur gör du när du väl har materialet? Många frågor dyker upp när man planerar sin renovering. Hos oss på Colorama kan du få experthjälp av våra uppskattade Inredningsrådgivare (CIR) respektive Inredningsdesigners (CID). De ger dig den service och kunskap du både förtjänar och förmodligen kommer att behöva när du renoverar.

 B0184P 0029

Colorama Inredningsrådgivare – rådgivare i butiken

Hur går en rådgivning till? Du bokar en tid med inredningsrådgivaren i butiken. Till mötet har du gärna med dig bilder på rummet som ska göras om, en lista eller underlag kring detaljer som du vill att inredaren tar hänsyn till samt en skiss av ytan du vill förändra med aktuella mått.

Därefter slår ni er ner i lugn och ro och tillsammans diskuterar ni dina önskemål och det du vill uppnå. Efter det första mötet bestämmer ni en ny tid då det färdiga inredningsförslaget presenteras för dig.

När du är nöjd med förslaget får du en mapp med bilder, prover och beskrivning av din nya inredning. Sedan är det bara att sätta i gång! Inredningsrådgivaren hjälper dig även att få koll på vilka material och produkter som du kan tänkas behöva så att du inte behöver sakna något när du väl sätter igång. Vill du ha hjälp med utförandet så har vi konakt med duktiga och seriösa hantverkare som vi kan rekommendera. Glöm inte att du har ROT-avdraget som potentiellt stöd ifall du tar in hantverkarhjälp i projektet.

Colorama Inredningsdesigner – boka ett hembesök

Vår Inredningsdesigner hjälper dig att kombinera färger och material på väggar, golv, textilier och om du så önskar även inredning. Tag kontakt med oss för bokning och prisuppgifter.

Hur går ett hembesök till? Du bokar en tid med vår Inredningsdesigner. Han/hon kommer hem till dig där ni tillsammans går noggrant igenom de ytor du vill förändra. Efter en grundlig behovsanalys bestämmer ni en ny tid då designförslaget presenteras för dig. Ofta presenteras en gedigen moodboard för dig som kund där du på ett snabbt och fullgott vis kan få en idé av hur slutresultatet kommer att bli. Tillsammans diskuterar ni vidare kring förslaget och när du känner dig helt nöjd med projektplanen får du en dokumenterad mapp med bilder, prover och beskrivning av din nya inredning samt alla produkter du kan tänkas behöva.

Sedan är det bara att sätta i gång.

Naturligtvis får du också tips, råd och vägledning hur du bäst går tillväga med ditt projekt. Önskar du hantverkshjälp så säg bara till så hjälper vi dig med denna kontakt också.

Varmt välkommen och ett stort lycka till!

Tja¦ênsterInredare 270x270

Fasadexpert

Fasadexpert kan tyckas vara en lustig titel. Expert på fasader!? Men när man begrundar vilka olika utmaningar ens fasad ställs inför året runt och år efter år, så blir man plötsligt lite mer ödmjuk inför uppgiften.

I Sverige har vi ett minst sagt varierande klimat där temperaturen på en solstekt husfasad kan klättra upp emot 60-70 plusgrader samtidigt som det under rikitgt kalla vinternätter kan krypa ner under 30 minusgrader. Krydda detta med regn och blåst under vår och höst, så förstår man plötsligt att det behövs minst sagt kunniga experter för att skapa ett så effektivt skydd som möjligt för våra fasader.

Färgen som täcker våra fasader är ju trots allt det yttersta skiktet som också tar mest stryk i skyddandet av våra hem. Att vi människor är vackra på insidan må vara det som betyder mest, men när det gäller våra hem så är ytan minst sagt lika viktig för att skydda det som finns innanför.

Vi kan erbjuda dig som kund en kvalificerad Fasadexpert som hjälper till med alla frågor som kan uppstå kring ett så massivt projekt som det faktiskt är. Med största sannolikhet får du även svar på frågor du inte ens visste att du borde ställa.

Kortfattat går en Fasadexperts arbete ut på att besiktiga, analysera och utvärdera. Först görs en besiktning av din fasad för att ta reda på vilken typ av färg som använts tidigare. Därefter går man igenom de olika riskområdena på fasaden samt mäter dess fukthalt. Slutligen får du ett protokoll med riktlinjer av vår Fasadexpert där han redovisar sina åtgärdsförslag med hänsyn till de önskemål du som kund har. Detta fungerar sedan alldeles utmärkt som beslutsunderlag för dig innan du tar steget och gör verklighet av ditt projekt.

Tja¦ênsterFasadexpert 270x270

 

Välkommen att kontakta oss via mail eller telefon för att få mer information kring allt som rör din fasads välmående eller om du vill boka en tid för ett hembesök!