Colorama Ekerö

 

För drygt 30 år sedan grundlades vad som idag är Ekerös äldsta och mest anrika färghandel. Leif Jacobsén var utbildade målare och drev en framgångsrik målerientreprenad men det fanns ett problem i hans vardag..

Tidslinje

 

Leifs problem var att den lokala färghandeln hade inte öppet när han ville handla. Problemet löste sig genom att Leif köpte färghandel och drev den parallellt med målerientreprenaden.

-70-tal Leif Jacobsén köper den lokala färghandeln eftersom det var så förbaskat svårt att hålla reda på att vilka tider dom behagade hålla öppet. Butiken låg då på  Tegelbruksvägen nere vid kanalen där även Ekerö Möbler hade butik på den tiden.

1983 – Flyttade Leif butiken till nya lokaler som byggdes på hörntomten Ekerövägen/Brunnavägen.  Idag ligger där Pizzeria La Casa Giallo.

 

1993- Ekerö Färglager som färghandeln hette på den tiden flyttar till Postens gamla lokaler på Träkvista Torg. När Peter och Målarana renoverade lokalerna hittade de en del brev, bl. a. bakom element.

2002- Lennart Nilsson, en färghandlare från Sundbyberg,  köper färghandeln av Leif Jacobsén.

2013- Jesper Blockström köper färghandeln av Lennart Nilsson som byter bransch och tar sig an Rastaholms Värdshus.

 

 

Idag jobbar Jesper, Peter, Agneta & Jörgen i butiken.

//jesper 800x800 Jesper som äger butiken sedan mars 2013 har mer än 30 års erfarenhet inom både måleriet samt att jobba och driva färghandel. Jesper är utbildad målare genom yrkesskolan, har gesällbrev och som medlem i Målarmästarföreningen drivit egen måleri entreprenad. Under åren 2001-2010 hade Jesper med en kompanjon färghandel i Sollentuna och Täby.

I drygt 2 år mellan 2010-13 jobbade Jesper som butikschef hos Björklund & Winqvist, ett företag specialiserat på tapeter väl känt över hela vårt avlånga land.  Fritiden tillbringas helst med fru och barn, gärna på sjön med fiskespö  eller på någon av Mälaröarnas golfbanor med en krokig wedge i näven.

 

/Peter 800x800/ Peter är ett väl känt ansikte för de flesta på Ekerö som målat eller haft renoveringsprojekt i hemmet de senaste 30 åren. Han har hjälpt kunder i butiken,  målat och lagt golv från den dagen han blev anställd av Leif Jacobsen i början av 80-talet.

 

// agneta 800x800 Agneta även hon Ekeröbo har en lång karriär inom handel. Från att drivit egen Radio/Tv-butik till att sälja handskar &  väskor är hon nu vår duktiga inredare med ansvar för vår tapetavdelning.

 

//jörgen 800x800 Jörgen, den enda av oss som inte bor på ön, har erfarenhet från bygghandel.

 

Alla vi som jobbar här i butiken på Colorama Ekerö gör allt för att du som kund skall gå härifrån med känslan av att du har gjort en bra affär och är fullt rustad för att ta dig an ditt förestående projekt.

 

Om Colorama

Colorama satsar på service, kunskap och experter för att du som kund ska nå de allra bästa resultaten vid stora som små projekt i hemmet.

Colorama-kedjan bildades i början av 2007 efter en sammanslagning av de nationella frivilligkedjorna Spektrum och Färgtema. Med över 170 butiker i Sverige och inköpssamarbeten i Norge och Finland är Colorama Nordens största oberoende färgfackhandel.