inspiration_tapeter_O&L_bling_270x270

Redan under medeltiden framställdes stofttapeter med tryckt mönster på väv som tryckts i klibbig färg eller färgat lim och sedan dekorerats med ullstoff i samma färg. De blev särskilt vanliga under renässansen och fram till 1700-talet. På 1800-talet återkom de i popularitet, nu dock som papperstapeter

Under en period på 90-talet blev det mode att lasera väggar eller måla fondväggar men i dagsläget är det tapeter som gäller för fondväggarna.

Vad är den stora trenden just nu? – I första hand individualism. Vi bryr oss alltmer om våra hem och lägger mer tid och resurser på det och vill visa vilka vi är. Hemmet ska spegla vår personlighet, och den personliga historien blir viktigare. Vi kommer att få se mer av det lågmälda och sofistikerade, med naturliga material som sten, marmor, lera. Naturliga material kommer igen i en industritrend som vi ser nu, då man till exempel kan ha ett betongblock i vardagsrummet och skapa en kontrast av det.

– Extra allt! Loppis, arvegods och äkta material som linne och sammet kommer att vara dominerande. Material som metaller och trä, sammet, linne och siden. Det som kommer att vara rådande framöver är det lite operfekta och personliga.

En efterlängtad uppföljare till den populära PIP-kollektionen lanseras under hösten.

341035

InTrade Pip

Palasini och Contarini är nya kollektioner

från Designers Guild.

Där hittar vi präglade tapeter på vinyl med karaktär. Från fin ikat-stil mönstrade, till moderna större mönster besläktad med drivved. Det finns också ett förfinat blommönster och en skimrande glasblocks-design som är både nytt och mycket modernt. Detta är en dynamisk och elegant kollektion som lämpar sig för både den inredningsintresserade konsument som större föreskrivare t ex arkitekter.

 

InspirationTapeterDG1 270x270InspirationTapeterDG2 270x270InspirationTapeterDG3 270x270